Instituut Hébéa

Hebea

Ontharingen

ONTHARINGEN

Lichaamsontharing is het proces om ongewenst haar van het lichaam te verwijderen en kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals scheren, waxen, en laserontharing. Deze methoden kunnen tijdelijk of permanent zijn, afhankelijk van de gekozen techniek en individuele haargroei. Bij het kiezen van een ontharingsmethode is het belangrijk om rekening te houden met huidtype, gevoeligheid, en persoonlijke voorkeur. Bij Instituut Hébéa helpen wij u bij het maken van de juiste keuze.

Ontharingen met wax of suikerhars

Zowel waxen als suikerharsen zijn methoden voor ontharing, met enkele opvallende verschillen. 

Was bevat vaak diverse ingrediënten, inclusief chemicaliën, terwijl suikerhars enkel natuurlijke bestanddelen bevat: suiker, water en citroensap. Was wordt aangebracht bij hoge temperaturen, terwijl suikerhars op lichaamstemperatuur wordt aangebracht, wat veiliger is. Een ander onderscheid is dat wax wordt aangebracht in de richting van de haargroei en ertegenin wordt verwijderd, terwijl suikerhars tegen de haargroei in wordt aangebracht en in de haargroeirichting wordt verwijderd, wat vaak als minder pijnlijk wordt ervaren. 

Ten slotte wordt suikerhars over het algemeen gezien als milder voor de huid, wat het een goede optie maakt voor mensen met een gevoelige huid.

Hébéa Waxen
Instituut Hébéa ontharingen

Elektrisch ontharen met de blendmethode

Dit is de meest nieuwe techniek en om verschillende redenen de meest te prefereren elektrische methode van ontharen.

De voordelen:

  • sneller dan elektrolyse
  • minder pijnlijk dan diathermie
  • minder gevaar voor littekens
  • geschikt voor alle haarkleuren, ook witte en grijze haren


Het is een definitieve manier van ontharen, met een geringe kans op nagroei. De naald van het epileertoestel wordt langs het haar in de haarfollikel gestoken, waardoor de haarwortel wordt bereikt.
Door middel van een stroomstootje wordt de haarwortel verhit, zodat het haar moeiteloos uit de haarschacht kan verwijderd worden.

Ontharingen met laser

Het ontharen met laser is een cosmetische procedure waarbij een geconcentreerde lichtstraal (laser) wordt gebruikt om ongewenst haar te verwijderen. De laserstraal wordt gericht op de haarfollikels. Hier wordt het licht geabsorbeerd door het pigment in het haar en omgezet in warmte. Deze warmte beschadigt de haarfollikels, waardoor de haargroei wordt verminderd of permanent gestopt.

De behandeling wordt meestal uitgevoerd in meerdere sessies om effectief te zijn, aangezien haar in verschillende groeifasen kan verkeren. Het is belangrijk om deze procedure te laten uitvoeren door gekwalificeerde professionals om het risico op bijwerkingen zoals verbranding of pigmentverandering te minimaliseren.

Instituut Hébéa ontharingen